Als ondernemer kun je flink profiteren van allerlei (fiscale) voordelen. Zo kun je ook kiezen voor een zakelijk internet abonnement, voor veel ondernemers een steeds belangrijker onderdeel van hun verdienmodel. Met een zakelijk internet pakket kun je allereerst de btw over het bedrag terugvorderen als ondernemer en daarnaast zijn het vaak speciale aanbiedingen die je kunt afsluiten waardoor je ook kunt profiteren van korting. Maar is een zakelijk internet abonnement tegenwoordig nog wel zo voordelig?

Meerdere diensten in één

Laten we maar direct antwoord geven op de vraag; tegenwoordig is een zakelijk internet abonnement niet meer zo voordelig als vroeger. Dit heeft te maken met de ontwikkelingen binnen deze branche. Veel bedrijven zijn gefuseerd en/of samenwerkingen aangegaan omdat de marges lager werden. Hierdoor kunnen zij goedkoper producten aanbieden. Zo is ongeveer een jaar geleden het “alles-in-1 pakket” geïntroduceerd. Bij een alles in 1 pakket heb je televisie, telefonie en internet in 1. Voorheen moest je hier 3 losse abonnementen voor afsluiten, vaak kwam je in totaal dan al snel uit op ongeveer 70 euro per maand. Een gemiddeld alles in 1 pakket kost ongeveer 40/50 euro. Je kunt door te kiezen voor een alles in 1 pakket dus op jaarbasis al snel ruim 200 euro besparen op je internet, tv en telefonie.

Kijk en vergelijk

Door deze verandering zijn er bedrijven geweest die op deze ontwikkeling ingespeeld hebben. Zij hebben websites ontwikkeld waar je online gemakkelijk alle alles in 1 pakketten kunt vergelijken per postcode. Per postcode zal je verbindingsnelheid, kosten e.d. namelijk kunnen verschillen. Door je postcode in te vullen zal de vergelijker automatisch de beste optie voor jouw postcode tonen met de daarbij behorende kosten. Als je dus wilt weten wat jij per jaar zou kunnen besparen, gebruik op internet een van de vergelijkers en bekijk de beste provider!