Nu de winter weer voor de deur staat, wordt tuinverlichting noodzakelijk om de weg te kunnen vinden in het donker. Maar tuinverlichting is niet langer alleen functioneel, het moet ook bijdragen aan de sfeer in de tuin. In dit artikel bespreken we een aantal trends in de buitenverlichting.
Lampen van binnen naar buiten
De laatste jaren is de tuin steeds meer een verlengstuk geworden van het interieur. Loungebanken met mooie kussens en kleden, kaarsjes en mooie buitenverlichting zorgen ervoor dat buiten zitten even gezellig is als binnen voor de haard. Dit is ook te zien aan de verlichting; steeds meer binnenverlichting is ook verkrijgbaar in een buiten editie. Neem bijvoorbeeld de Melville lampen uit ons assortiment. De staande wandlamp, tafellamp en schemerlamp zijn typische binnenlampen, maar Luxform biedt nu ook de mogelijkheid deze lampen buiten te gebruiken. Uiteraard is deze tuinverlichting waterdicht, en is de poot verzwaard zodat de lampen niet zomaar om- of wegwaaien.
Verlichting als kunst
Waar buitenverlichting eerder vaak alleen een functioneel doel had, wordt het nu ook steeds belangrijker dat de buitenlampen een mooi en origineel design hebben. Bij buitenverlichtingzaak vindt u daarom verschillende designlampen en exclusieve buitenlampen. Deze lampen zijn op zichzelf al mooi, en sommige lampen zouden zelfs als kunstobject in de tuin geplaatst worden. Wat dacht u bijvoorbeeld van de ‘Terreno staande lamp’ van Eglo? Deze bijzondere lamp ziet er erg artistiek uit, en vormt een mooi pronkstuk in uw tuin.
Gekleurde verlichting
De kleur van het licht, is erg belangrijk voor de sfeer die het uitstraalt. Kiest u voor warm wit, dan geeft dit een gezellige, nostalgische uitstraling. Een felle, bijna blauwige wit maakt uw tuin juist heel modern en eigentijds. Wilt u eens iets verrassends, kies dan voor verlichting in een kleur. Met bijvoorbeeld blauwe of groene verlichting laat u elementen in uw tuin nog meer opvallen, wat zorgt voor een verrassend en speels effect. De kleur van verlichting kan veel doen voor uw tuin, kies dus een kleur die bij u en uw tuin past!
Inspiratie opdoen?
Bent u enthousiast geworden, en wilt u zelf aan de slag met nieuwe tuinverlichting? Op www.buitenverlichtingzaak.nl  zult u ervaren dat nieuwe tuinverlichting helemaal niet zo duur hoeft te zijn. Met een breed assortiment in allerlei prijsklassen is er altijd iets te vinden dat bij u en uw tuin past. Zo is uw tuin weer helemaal klaar voor de winter!