Huizen en kantoren moeten worden ingericht wanneer je er net intrekt, maar soms wil je in de loop ter tijd weer wat anders. Bij de categorie woonwinkels denkt men vaak aan meubels, maar hieronder wordt veel meer dan dat verstaan. Denk bijvoorbeeld aan de vloer, hiervoor kunt u kiezen uit diverse soorten van laminaat tot vloerbedekking. Naast de vloer hebben we ook de muren en de ramen. Wat voor behang wilt u op de muren en wilt u showgordijnen of rolgordijnen die de zon buiten houden? Met het inrichten van een ruimte heeft u talloze mogelijkheden.

Het aankleden van woon- of werkruimte

Een sfeer creeren in een bepaalde ruimte begint al met het kiezen van de vloer en de kleur en het materiaal voor op de muren.  Wanneer je zelf niet goed weet wat je wil kun je er ook voor kiezen om een binnenhuisarchitect in te huren. Deze mensen kunnen jou wensen zeer goed vertalen naar een stijl voor in jouw woon- of werkruimte.

Inrichting van de woon- of werkruimte

Wanneer de basis is gekozen en aanwezig is, kun je je bezig gaan houden met de inrichting van de ruimte. Bij inrichting zijn er twee belangrijke punten, smaak en functionaliteit. Afhankelijk van wat het doel van de ruimte is, kun je beslissen welke meubels er aangeschaft moeten worden. Door eerst een stijl te kiezen is het makkelijker om een keuze te maken tussen diverse meubels, dit omdat het aanbod van meubels erg groot is.