Een regenzuil in uw tuin is enorm duurzaam, regenzuilen zijn grote regentonnen waar water in kan worden opgeslagen. Dit water kan op verschillende manieren gebruikt worden, in dit bericht laten we zien hoe de regenton kan worden gebruikt en waarvoor de regenton erg handig is.

Functies regenzuil

  • Watervoorraad opslaan
    Een watervoorraad hebben zonder dat het geld kost is natuurlijk erg fijn, zo kunt u uw tuin voorzien met regenwater die u eerder heeft opgeslagen in de regenton. Een tuinslag er op en u kunt aan de gang.
  • Kosteloos water gebruik
    Zonder dat het ook maar een ene cent kost kunt u gemakkelijk de hele tuin besproeien en de plantjes water geven. De regenton kan gemakkelijk regenwater opnemen, door een verbinding met de regenpijp kunt u veel water opvangen en opslaan. Doordat de regenton erg hoog en smal is zit er veel druk achter en kunt u goed met de tuinslang aan de slag
  • Accessoires
    De regenzuil brengt een aantal accessoires met zich mee, zo is de regenton aan te sluiten op een regenpijp en heeft het een kraantje aan de onderkant waar een tuinslang op aangesloten kan worden. Helemaal onder aan de regenton zit een dop die u open kunt draaien om vervolgens al het water er uit te laten lopen.
regenzuil
De hoge en smalle regenzuil

Hoeveelheid en ruimte

De regenzuil kan 400 liter water opslaan maar is voor dat aantal liters erg klein en neemt weinig ruimte in beslag. De regenton is ongeveer 2 meter hoog en erg smal (ongeveer een diameter van een halve meter). Daarnaast zal kleur passen bij de buitenomgevingĀ en zal de regenton niet opvallen in uw tuin. De ton is ook gemakkelijk op te bergen of ergens neer te zetten waar niemand er last van heeft hierdoor kunt u nog optimaal gebruik maken van de ruimte om uw huis heen.