Internet of Things is een nieuw netwerk voor slimme apparaten die verbonden zijn met elkaar via het internet. Zo heb je verschillende apparaten die met elkaar kunnen communiceren via een WIFI netwerk. In de toekomst zal elk apparaat en object kunnen communiceren met elkaar via het Lora-netwerk, dit is een netwerk voor apparaten en objecten die weinig data verzenden. Internet of Things is nog erg klein maar breidt zich steeds meer uit door middel van apparaten die slim zijn en slimmer worden. De apparaten kunnen communiceren via een netwerk naar elkaar maar ook naar de mens, zo is alles op elkaar afgesteld en communiceert alles en iedereen met elkaar. Internet of Things is een groot begrip, alle apparaten die communiceren met andere apparaten en verbonden zijn met het internet en de mens valt onder Internet of Things.

Internet of Things in de groeifase

Internet of Things zit op dit moment nog in de groeifase, nog weinig apparaten doen aan de vereisten om onder Internet of Things te vallen. Wel zijn er al producten die sterk aan het ontwikkelen zijn, zoals de slimme koffiemachine: De slimme koffiemachine doet is verbonden via het internet met de persoon die het koffiezetapparaat bestuurd. Via een mobiele app kunt u aangeven wat voor koffie u wilt en op ‘start’ drukken, vervolgens krijgt de koffiemachine door wat er gemaakt moet worden en de koffie is klaar. Via het internet is dit gebeurd en u communiceert via het internet met het apparaat, een slim koffiezetapparaat valt dus onder Internet of Things.

In de toekomst zal Internet of Things zich gaan uitbreiden. Denk aan de slimme thermostaat, de slimme sloten, slimme tassen, slimme stofzuigers, slimme stekkers, slimme droger, slimme wasmachines. Alles wat je maar kan bedenken zal slim gaan worden. Ook verschillende objecten zullen slim gaan worden, zoals lantarenpalen langs de weg die u lokaliseren via uw telefoon, bootjes in de gracht die aangeven als er teveel water in zit waardoor de boot bijna zinkt. Al deze toekomstige objecten en apparaten vallen onder Internet of Things.