Waarom als ondernemer fit blijven?

Veel ondernemers komen niet toe aan sporten en dergelijke activiteiten omdat ze tot in de late uren door blijven werken. Deze ondernemers zijn er niet van bewust dat je door te sporten je bedrijfsvoering kan verbeteren. Daarnaast zorgt een gezonde levensstijl er voor dat je gefocust blijft. Voor ondernemers onder ons hebben we een aantal tips opgesomd om fit te worden en te blijven .

Oefeningen tijdens je werk

Mensen die thuis werken kunnen gemakkelijk tijd vrij maken om tussendoor een aantal oefeningen te doen. Zo kun je werken aan je conditie of spieroefeningen doen. Een goede conditie is aan te raden en dit kun je bewerkstelligen door te gaan hardlopen of te gaan fietsen. Je kunt ook een aantal dumbells aanschaffen en daarmee een aantal oefeningen doen tijdens een pauze. Over het algemeen kun je bijna alle spiergroepen met een dubbel trainen.

Mensen die een baan hebben waarbij ze een groot gedeelte van de dag zitten krijgen vaak last van rugklachten. Om de kans op rugklachten te verkleinen, kun je zo nu en dan opstaan en met je handen in je zij naar achteren te leunen. Hierna kun je weer naar de startpositie gaan en proberen om dit een aantal maal te herhalen. We raden je aan om dit een aantal maal per dag te doen.

Sommige mensen krijgen last van bijvoorbeeld hun schouder omdat ze bijna de gehele dag één en dezelfde positie aanhouden. Je kunt eventuele klachten voorkomen door een aantal keer met je armen te zwaaien. We raden je aan om naar voren en naar achteren te zwaaien. Tijdens het werken kun je ook je buikspieren trainen. Probeer tijdens het werken zo nu en dan je buikspieren te spannen. Wanneer je jouw buikspieren gespannen hebt moet je proberen om het ongeveer 15 minuten gespannen te houden. Je kunt dit een aantal keer per dag herhalen.
Bron: http://www.supplementenfacts.nl