Elke klus is weer anders en vraagt om andere kleding die gedragen dient te worden. Zo heb je bij het schilderen van je huis weer hele andere werkkleding nodig dan bij het leggen van tegels of het zetten van een schutting. In dit artikel wil ik u erop wijzen wat er allemaal mogelijk is en welke keuzes er zijn op het gebied van kluskleding.

U moet het doen

Allereerst moet u rekening houden met uzelf, waar voelt u zich prettig bij? Zit de kleding lekker? Is het de juiste maat? En kan de kleding mij voldoende beschermen bij mijn uit te voeren klus? Dit zijn een aantal vragen die u in uw achterhoofd kunt houden bij het kopen van uw werkkleding.

Wat ook van belang is, is de veiligheid. Zo kunt bij het schilderen in contact komen met chemicaliën die slecht voor de huid kunnen zijn. Het kan daarom verstandig zijn om werkhandschoenen te dragen die deze chemicaliën tegenhouden. U kunt hier het beste achter komen door de gevaren die op[ de verpakking van de verf en/of andere middelen staan, en vervolgens advies te vragen met betrekking tot deze gevaren en welke kleding het meest geschikt is bij deze gevaren.

Er kan altijd wat mis gaan, veiligheid voor alles!

Vaak word er niet goed nagedacht over de veiligheid en de gevaren bij de klus die te klaren is. Hierdoor gebeuren er onnodig ongelukken en dit is natuurlijk niet de bedoeling! Laat u daarom goed adviseren over de risico’s die de verschillende stoffen, chemicaliën en producten hebben. Hierdoor gaat u veiliger te werk en dekt u de risico’s in!

Waar moet ik mijn werkkleding kopen?

Tegenwoordig hoef u helemaal het huis niet meer uit om werkkleding te kopen, dit kan allemaal vanaf de luie stoel! Plaats uw bestelling bij een web shop naar keuze en een x aantal dagen verder ligt de bestelling klaar bij u thuis, makkelijk toch?