Er is enorm veel keuze in tuinplanten in Nederland. Het kiezen van de juiste tuinplanten is daarom voor een grote groep mensen erg lastig, zeker voor degene die weinig kennis hebben tuinplanten. Om de tuinmannen en tuinvrouwen zonder al te groene vingers wat te helpen, worden in dit artikel de populairste tuinplanten toegelicht en worden tips gegeven om tot de juiste planten te komen

Vaste planten

De vaste plant is in Nederland de meest populaire productgroep . De vaste plant kenmerkt zich door zijn groeiwijze (in de winter sterft de plant namelijk bovengronds af) en de grote diversiteit aan bloemen en kleuren. Voor wie van bloeiende tuinplanten houdt, zullen de vaste planten je zeker goed passen. De bekende vaste planten zijn toch wel de Campanula, Anemone, Geranium en Lavandula. Nu zullen deze namen voor de meeste mensen nog weinig zeggen, maar wanneer men het blad of de bloem van een van deze vaste planten ziet, worden deze zeker herkent .

Daarnaast kan er bijvoorbeeld op de website van Plantengrow.nl informatie worden gevonden (denk aan verzorgingstips) over deze vaste planten, waarbij zelfs de mogelijk bestaat tot het online kopen van deze vaste planten.

Siergrassen

Sinds enkele jaren is de productgroep siergrassen steeds bekender en populairder geworden in Nederland. Denk hierbij aan soorten zoals de Carex, Festuca, Pennisetum en Miscanthus. Door de grote diversiteit aan siergrassen kan er voor iedere tuin wel een gepaste siergras worden gevonden. Zo zijn er siergrassen die groenblijvende / niet-groenblijvend zijn en bestaan er grassen die slechts enkele centimeter groot wordt tot siergrassen die enkele meters hoog worden. Kortom, siergrassen kopen voor iedereens tuin is mogelijk!