Dat overstappen van energieleverancier je flink wat geld kan besparen, weten gelukkig steeds meer mensen. Dat je als zakelijk gebruiker ook kunt overstappen, is wat minder bekend. Zakelijke gebruikers kunnen namelijk steeds makkelijker online overstappen naar een andere leverancier.
Vooral voor MKB’ers en ZZP’ers wordt het vergelijken van zakelijke energiecontracten  steeds eenvoudiger. Dit is voornamelijk te verklaren aan de hand van de groei van vergelijkingswebsites die ook de mogelijkheid tot het vergelijken van zakelijke pakketten aanbieden.

Groei in zakelijke overstappers

Daarnaast is de groei aan zakelijke overstappers ook te wijten aan de teruglopende economie, in economisch lastige tijden letten ondernemers en bedrijven extra goed op de kosten. Door over te stappen van zakelijke energieleverancier kun je al snel flink besparen op de energiekosten, zeker voor bedrijven met een relatief hoog verbruik kan dit bedrag nog een stuk hoger oplopen. Elke euro die bespaard wordt, kan dus ergens anders in worden geïnvesteerd.

Duurzaamheid ook van belang

Naast een prijsvoordeel lijken ook veel ondernemers over te stappen aan de hand van duurzame motieven. Steeds meer bedrijven en ondernemers werken graag energieneutraal en stappen daarom over naar een echt groene zakelijke energieleverancier . Omdat de meeste traditionele energieleveranciers het nog niet kunnen bolwerken om 100% groene energie te leveren aan al haar consumenten, stappen veel ondernemers over naar een energiebedrijf met duurzamere energie.

Naast de prijs en duurzaamheid van een energieleverancier, zijn er ook diverse ondernemers die overstappen omdat de klantenservice niet voldoet of niet meer van deze tijd is.