Voor ieder soort werk bestaat er bedrijfskleding. Werkt u in de bank of in de bouw er is kleding wat door u als bedrijf beschikbaar gesteld kan worden. De ene keer heeft het veiligheid als doel. In een bank zal meer het doel zijn om een professionele en uniforme uitstraling te hebben. Werkt u in de bouw dan is draagcomfort en duurzaamheid van de bedrijfskleding vaak een belangrijk aspect. In dit blog gaan we in op een aantal soorten kleding die er zijn.

Bedrijfskleding april

Bedrijfskleding voor in de bouw:

 

In de bouw is kleding een belangrijk aspect. Veiligheid, draagcomfort, duurzaamheid en soms ook representatieve kleding zijn belangrijke aspecten van bedrijfskleding in de bouw. Dan vergeet ik nog gemaak te noemen. Goed kleding in de bouw werkt vaak als een tweede gereedsschapskist. Er zitten allerlei praktische aspecten in waar u uw gereedschap makkelijk in mee kan dragen als u aan het werk bent. De keuze die u maakt is over het algemeen afhankelijk van hoe vaak u bedrijfskleding in de bouw gebruikt en draagt. De doe het zelver zal meer de nadruk leggen op een goede prijs kwaliteit verhouding en de professional zal meer puur voor kwaliteit gaan. Daarnaast kan het nog zo zijn dat vanuit Arbo oogpunt er bepaalde vereisten zijn aan bedrijfskleding. Zo kan het zijn dat u in een brandgevaarlijke omgeving werkt. Brandgevaarlijke kleding is dan een noodzakelijk onderdeel van uw werktenue.

Bedrijfskleding voor in de horeca:

De bedrijfskleding voor in de horeca moet eigenlijk in tweeën gespitst worden. De kleding voor de bediening en de kleding voor het keukenpersoneel. Bij de bediening is het van belang dat het bedienend personeel er representatief en uniform uitziet. Voor het keukenpersoneel is praktisch en hygiëne van belang in de kleding. Wat tevens van belang is bij kleding in de horeca is dat de kwaliteit goed is. Vooral omdat de kleding intensief gebruikt wordt en de kans op etensvlekken uiteraard behoorlijk hoog is. De kleding zal daarom vaak gewassen worden. Goede kwaliteit zorgt ervoor dat de kleding zo lang mogelijk goed blijft.

Promotiekleding:

Promotiekleding is kleding die u met uw bedrijfslogo kunt bedrukken. Organiseert u evenementen dan kan mooie representatieve promotiekleding ervoor zorgen dat u meer waarde realiseert voor uw merknaam. Een nette polo met daarop uw bedrijfslogo zorgt er al voor dat u op dit evenement professioneel voor de dag komt. Bij de meeste bedrijfskledingbedrijven is er een mogelijkheid om promotiekleding te laten bedrukken.