In sommige bedrijfstakken is het heel normaal om werkkleding te dragen. En dat is logisch. Werkkleding zorgt ervoor dat je goed herkenbaar bent en dat je je werk op een veilige manier kunt doen.

Werkkleding voor zwaar lichamelijk werk

Als je bijvoorbeeld tapijtlegger bent zit je veel op je knieën. Het is dan fijn als juist de kniestukken van je broek goed stevig zijn. Er zijn hiervoor speciale broeken met zogenaamde kniestukzakken. Je hebt dan een zakje op je knie zitten waar je een kniestuk in kunt doen. Het werken op je knieën wordt dan een stuk comfortabeler. Voor beroepen waar je wel een werkbroek voor nodig hebt maar geen kniestukken, zoals bijvoorbeeld vrachtwagenchauffeur, zijn er ook broeken beschikbaar zonder deze kniestukzakken. Als je in de bouw werkt is het fijn als je veel ruimte hebt voor materialen. Hiervoor zijn cargobroeken heel geschikt. En wat te denken van een bodywarmer voor over je trui? Veel ruimte voor je spullen, maar toch je armen lekker vrij.

Werkkleding voor in de kou

Als je slager of bloemenhandelaar bent loop je vaak in een koude omgeving. Werkkleding die je temperatuur onder controle houdt is dan zeker gewenst. Hiervoor is speciale diepvrieskleding beschikbaar. Het fijnst werkt dan een overall zodat je, wanneer je bukt geen blote, koude rug oploopt. Vergeet ook de thermosokken niet. Zo ben je van top tot teen beschermd tegen de kou.

Werkkleding voor buiten

En als je nou veel buiten werkt? Dan wil je natuurlijk goed gezien worden, denk aan wegwerkers of beveiligingsmedewerkers. Je moet je werk wel veilig kunnen doen. High visibility kleding, of ook wel reflectiekleding is dan echt een uitkomst. In deze werkkleding ben je al vanaf een afstand goed te zien. Zowel in het donker als overdag. Als je je reflectiekleding inkoopt via werkkledingcentrum.nl weet je zeker dat je voldoet aan zowel de Europese eisen (EN471-richtlijn) als de Nederlandse eisen (RWS richtlijn).

Werkkleding voor dames

Als vrouw heb je nou eenmaal andere vormen dan als man. Het is daarom logisch dat er speciaal voor vrouwen passende werkkleding gemaakt en verkocht wordt. Of het nu gaat om een cargobroek met of zonder kniestukzakken of een poloshirt, je werkt toch het lekkerst in kleding die je goed past. Omdat het assortiment nog niet heel uitgebreid is, zijn er ook kledinglijnen in uniseks uitgevoerd. De kleine maten zijn dan geschikt voor dames en de grote(re) maten voor heren.

werkkleding