Tegenwoordig zijn er steeds meer slimme apparaten die er voor zorgen dat onze veiligheid een stuk groter wordt. Slimme apparaten vallen onder de term ‘’Internet of Things’’ die is een term die gebruikt wordt bij apparaten en objecten die ‘’slim’’ zijn. Een apparaat wordt slim genoemd als het kan leren en kan communiceren met andere apparaten. De communicatie tussen apparaten is bij Internet of Things erg belangrijk, hierdoor kunnen apparaten slim reageren op acties van de mens.

Slimme apparaten vormen samen een netwerk

Een netwerk vol met apparaten die met elkaar kunnen communiceren, dat is zich op dit moment aan het ontwikkelen. In de communicatie staat de mens centraal en bepaald de mens wat de apparaten doen. Door dit allemaal zo goed mogelijk te laten verlopen zorgt Internet of Things ervoor dat alle apparaten naar wil functioneren. Slimme apparaten weten precies wat jij als mens wilt doordat je bijvoorbeeld verbonden bent met je agenda op je smartphone. Steeds meer mensen synchroniseren hun telefoon met hun laptop, tablet en PC. Met slimme apparaten kunt u dit ook doen met bijvoorbeeld lampen, kachels (denk aan toon en nest), deuren, huizen en nog veel meer. Door zoveel mogelijk apparaten te verbinden met elkaar kan alles op elkaar afgestemd worden, hierdoor gaat het leef gemak van de mens steeds meer omhoog.

Privacy en beveiliging

De privacy en beveiliging spelen een grote rol bij projecten zoals het Internet of Things, logisch want elk apparaat weet wat jij de hele dag doet. Maar net zoals het internet en de smartphone zal dit eerst wennen zijn maar zullen de voordelen velen malen meer zijn dan de nadelen. Natuurlijk is het belangrijk om echte privé zaken privé te houden maar door alles te synchroniseren zorgt u er voor dat u gemakkelijk thuis komt en dat de koffie al klaar staat als u binnen loopt.