Vraag jezelf eens goed af: Wat zou er veranderen aan jouw productiviteit als je je niet meer laat afleiden door Facebook, Instagram, Twitter, Whatsapp en mail? Hoogstwaarschijnlijk zal de productiviteit vele malen hoger zijn en zal er veel meer werk afgerond worden.

Al proberen mensen altijd te multitasken, helaas kunnen wij dit niet. Ons brein kan zich namelijk maar op een ding tegelijkertijd focussen. Een goede concentratie op je werk is de sleutel tot meer productiviteit en dus ook meer succes. Tegenwoordig is het erg makkelijk om afgeleid te worden door alle afleidingen om ons heen. Daarom geven wij je hier een aantal tips waar je snel resultaat mee kunt boeken.

modafinil

Geef jezelf deadlines

We beginnen gelijk met de belangrijkste tip in onze ogen; het stellen van deadlines voor iedere opdracht. Dit zorgt voor een betere focus op je werk, maak dus afspraken met jezelf wanneer je iets wilt afronden. Wanneer je weinig zelfdiscipline hebt kan het helpen om je deadlines te delen met anderen, zodat zij je aan deze deadlines houden. Maak de deadlines dus bekend bij collega’s of je baas. Dit zorgt ervoor dat je de deadline écht moet halen.

Begin met de belangrijkste taken

De meeste opdrachten die in de ochtend gepland staan worden ook daadwerkelijk dezelfde dag opgeleverd. Opdrachten die in de middag gepland staan worden nog wel eens doorgeschoven, omdat de opdracht in de ochtend toch meer tijd kost of omdat je geen concentratie meer over hebt. Want zeg nou eerlijk, wanneer je de hele dag op kantoor zit daalt de concentratie aanzienlijk in de middag. Echter wanneer je een betere concentratie hebt hoeft de ochtend niet het meest effectief te zijn. Er zijn talloze tips te vinden voor een betere concentratie, maar niet alles is even effectief. Misschien heb je al weleens gehoord van Modafinil, een “smart drug”, ook wel “nootropic” genoemd. Wij hebben hier goede ervaringen mee. Modafinil kopen kan dus een uitkomst zijn als een gebrek aan concentratie het grootste struikelblok is.

Check en beantwoord e-mail twee keer per dag

Als je een kantoorbaan hebt is de verleiding groot om de hele dag door je mail te openen. Je ziet natuurlijk continu nieuwe mail binnenkomen, waardoor je afgeleid wordt. Dit zorgt ervoor dat je productiviteit gehalveerd wordt. Dus zorg ervoor dat je vaste tijden hebt om je mail te controleren. Wij adviseren om dit bijvoorbeeld aan het begin van de dag te doen en aan het einde van de dag. Dus twee momenten per dag om je mail te lezen en te beantwoorden.