Digitaal werken. Voor de mensen die nog gewend zijn om handmatig stapels formulieren in te vullen zal het even wennen zijn om digitaal te gaan werken. Toch zal het ook voor deze mensen een verademing zijn. Geen stapels papieren meer doorworstelen. Niet meer per ongeluk een document in een verkeerde multomap doen en het dus niet meer kunnen terugvinden. Digitaal werken maakt dat je werkdag veel effectiever kan worden ingedeeld. Als je tenminste een goed systeem hebt. Want zomaar alles op een computer zetten en dan hopen dat het goedkomt is in deze niet de oplossing. Om goed digitaal te kunnen gaan werken is het verstandig om professionals in te schakelen.

Digitaal werken stroomlijnt de organisatie

Digitaal werken
Alleen al het feit dat je geen dozen papier meer op voorraad hoeft te hebben, dat je printer ook eens pauze krijgt en dat je fysieke mappen de kluis of de papierversnipperaar in kunnen geeft rust in je hoofd. Er staat niets meer te verstoffen op kantoor wanneer je overstapt op digitaal werken. Er zijn zelfs nog meer voordelen aan digitaal werken: je kunt altijd en overal inloggen op de server van je bedrijf. Dus heb je altijd en overal de benodigde informatie voor handen. Je kunt dus altijd en overal je (potentiĆ«le) klanten gefundeerd te woord staan. Je weet altijd en overal precies waar je het over hebt. Geen gedoe meer van “ik zit nu niet op kantoor, ik kom er op terug”. Je hoeft geen fysieke mappen meer door te worstelen op zoek naar het juiste papiertje. En ook papercuts zijn verleden tijd.

Digitaal werken fijn voor iedereen

Wist je dat je klanten er ook baat bij hebben als jij digitaal gaat werken? Je kunt er namelijk voor kiezen om gelijk met digitaal werken te beginnen met een klantenportaal. Je klant kan dan ook bij zijn of haar eigen gegevens. Ze hoeven jou niet meer te bellen als er een wijziging in de contactgegevens is. Deze wijzigingen kunnen ze dankzij digitaal werken gewoon zelf doorvoeren in het klantenportaal. Maar digitaal werken is natuurlijk ook fijn voor bijvoorbeeld de uitvoerder(s) op jouw bouw. Dankzij digitaal werken zijn ook de bouwtekeningen en de specificaties online beschikbaar. En dat scheelt fouten en veel onnodige ritjes van en naar kantoor. Want bouwtekeningen en blauwdrukken bekijken in de regen op een natte motorkap is nu definitief verleden tijd. Je kunt je uitvoerder toegang geven tot alleen dat deel van de bestanden.