Zestien is zo’n getal waar je eigenlijk geen kind meer bent, maar ook nog niet helemaal volwassen. Het is een bijzondere leeftijd. Dit bevestigen de Amerikanen, van wie we het ‘sweet sixteen’ feest kennen. In Amerika is dat de leeftijd waarop je auto mag rijden, dus het wordt vaak groots gevierd met rijbewijzen en auto’s als cadeau voor de nog-maar-net-uit-de-luiers-pubers. Omdat het er hier in Nederland anders aan toe gaat, maar de sweet-sixteen-rage wel uit het westen is komen overvliegen, zijn auto’s en rijbewijzen voor de Nederlandse zestienjarigen nog illegaal (maar voor hoe lang…?). Wat wel een leuke twist geef aan dit Amerikaanse feest, is een popcorn machine!

Popcorn machine voor de extra fun

Je ziet ze altijd staan in de bioscopen (al zijn de meesten voor de sier en niet meer daadwerkelijk in gebruik). De popcorn machine die een fantastische geur geeft, het staat leuk en iedereen heeft er plezier van. Je hebt er al één vanaf 34,95 euro. En je hoeft het natuurlijk niet alleen voor de sweet sixteen te gebruiken. Het is ook leuk om hem tijdens een filmavondje aan te zetten.

Hoe werkt het?

De popcorn machine verwarmt met olie of boter. Zo krijg je dat enigszins vettige laagje over de popcorn. Afhankelijk van de grootte van de popcorn machine, haal je er ongeveer vier porties per keer uit. Dan hebben je vader/moeder/broer/zus/opa/oma/vriend(in) er ook plezier van. Of je eet lekker vier porties zelf.

Het is vaak een drempel om producten te gebruiken als ze lang duren of veel moeite kosten. Iedereen heeft wel apparatuur in huis die -ie eigenlijk niet gebruikt omdat het meer moeite kost het ding te pakken, aan te zetten en hem daadwerkelijk te gebruiken voor waar -ie ook voor is, dan het hele bakken zelf. De baktijd van een popcorn machine is een kleine vijf minuten. Je hoeft hem niet in de kast te stoppen want hij staat leuk bij het interieur. Bovendien heb je altijd een praatje met gasten die verrast zijn over de popcorn machine.

Licht aan en gaan!

Voor de extra touch is er (wederom afhankelijk van het soort popcorn machine) verlichting en verwarming in de popcorn machine geïnstalleerd. De popcorn blijft lekker warm en door de verlichting ziet het er gaaf uit. Weg met de auto’s, rijbewijzen en enorm veel drank. De popcorn machine maakt o.a. de sweet sixteen tot een groot succes!