Een ondernemer moet met de tijd meegaan. Dit betekent dat het soms noodzakelijk is om nieuwe dingen aan te leren. Vreemd genoeg gaat dit vaker op voor mensen die een beroepsopleiding hebben gevolgd dan een bachelor of universitaire opleiding. De principes van bijvoorbeeld boekhouden of accountancy blijven immers veelal hetzelfde. Een vakman als een loodgieter moet echter blijven studeren om met hun tijd mee te gaan. Zij krijgen constant met nieuwe innovaties te maken die onder hun vakgebied vallen. Om hun vak gedegen uit te kunnen blijven voeren moeten zij zich daarom voortdurende nieuwe kennis aanleren. De loodgieter Bussum meldt dat dit vooral de laatste jaren noodzakelijk is geworden.

Groene innovaties voor het milieu

Een ontwikkeling in de wereld die vooral voor de noodzaak tot bijstuderen voor de loodgieter heeft gezorgd is de opwarming van de aarde. Dit heeft er namelijk voor gezorgd dat er steeds meer groene innovaties zijn gekomen die beter zijn voor het milieu. Mensen zijn bewuster met het milieu bezig en eisen ook meer groene oplossingen voor bijvoorbeeld de verwarming van hun huis. De loodgieter krijgt hierdoor met totaal andere toepassingen te maken die een geheel andere techniek gebruiken dan de toepassingen van voorheen. Bijstuderen is voor deze ondernemers daarom absoluut vereist. De loodgieter Bussum geeft drie voorbeelden.

Zonneboilers

Een zonneboiler is een zonnepaneel die op het dak wordt gezet en met zonne-energie water kan verwarmen. Dit kan vervolgens worden ingezet om de woning te verwarmen of een warme douche te nemen. Het is een totaal andere techniek die van een energiebron gebruikmaakt waar de loodgieter voorheen nooit mee te doen heeft gehad.

Warmtepomp

Een warmtepomp is een ander voorbeeld van een totaal nieuwe toepassing die van een voor de loodgieter vreemde techniek gebruikmaakt. Met een warmtepomp wordt de natuurlijk warmte in de aarde gebruikt bij de verwarming van een woning. Vaak wordt de vergelijking gemaakt met een omgekeerde koelkast waarbij lucht in plaats van gekoeld juist extra opgewarmd wordt.

CV-ketels

CV-ketels zijn bekend terrein voor een loodgieter. De verbranding van gas om water op te warmen is al vele jaren ongeveer hetzelfde gebleven. Deze technieken zitten dan ook in de basis studie van een loodgieter. De laatste jaren hebben de groene innovaties er echter voor gezorgd dat ook de CV-ketel flink veranderd is. De apparaten moeten nu vaak samenwerken met de nieuwe innovaties, zoals de zonneboiler en warmtepomp. Hierdoor worden CV-ketels vele malen meer ingewikkeld, omdat er verschillende technieken in het apparaat gebruikt worden.