De laatste jaren zijn allerlei soorten elektronica stukken goedkoper geworden. Soms is de prijsdaling te verklaren door een verhoogde productie van een bepaalde elektronische toepassing. Doordat elektronica op een grotere schaal geproduceerd wordt zal ook de aankoopprijs van een product dalen. Op dat moment speelt immers het eeuwenoude marktprincipe van vraag en aanbod. Een andere reden voor de goedkope elektronica is dat er technieken zijn ontwikkeld die de productie vele malen goedkoper hebben gemaakt. Op het gebied van camera’s heeft men bijvoorbeeld uitgevonden hoe deze zo klein en goedkoop mogelijk gemaakt kunnen worden. Deze goedkope elektronica heeft allerlei effecten op de wereld. Zo heeft bijna iedereen tegenwoordig wel een GoPro of een kleine actioncamera van een ander merk waarmee zij actiefilmpjes op YouTube kunnen uploaden. Voor slotenmaker heeft de prijsdaling geleid tot nieuwe business.

Draadloze alarmsystemen

De komst van draadloze alarmsystemen heeft ervoor gezorgd dat steeds meer woningen extra met een alarm worden beveiligd. De techniek waarmee de sensoren en controlepaneel draadloos met elkaar kunnen communiceren zorgde er in eerste instantie alleen voor dat de installatie stukken makkelijker werd. Hiermee bespaarde mensen echter wel de installatiekosten uit die zij normaal aan een slotenmaker moesten betalen. Opeens konden mensen die wat handig waren hun eigen alarmsysteem installeren. Hierdoor steeg het aantal verkopen en daarmee ook de productie. Nu enige tijd later zijn draadloze alarmsystemen zeer betaalbaar geworden en kiezen mensen er toch voor om de installatie door een slotenmaker uit te laten voeren.

Bewaking met goedkope camera’s

In de inleiding van dit artikel hebben we het al over het voorbeeld gehad dat camera’s een stuk goedkoper zijn geworden. Dit komt voornamelijk door de verbeterde techniek die ervoor heeft gezorgd dat de apparaten vele malen goedkoper geproduceerd kunnen worden. De goedkope camera’s zijn ook goed nieuws voor mensen die hun woning van camerabewaking willen voorzien. Voor een paar tientjes koop je tegenwoordig al een gedegen camera. Je kunt er meerdere door de slotenmaker op plekken in en om je huis laten plaatsen om de beveiliging te verbeteren. De betere betaalbaarheid van de camera’s heeft ervoor gezorgd dat meer mensen de slotenmaker voor deze taak inschakelen.

Toekomst van slimme sloten

Op het moment zijn de nieuwe innovaties die gemaakt worden nog altijd volop in gang. Zo wordt er bijvoorbeeld door de slotenmaker ook veel verwacht van de toekomst van slimme sloten. Deze sloten zijn nu nog een stuk duurder dan de alternatieve cilindersloten. Ook kijken mensen nog een beetje vreemd aan tegen de nieuwe technieken die bij deze sloten worden gebruikt. Volgens de slotenmaker gaat dit in de toekomst echter zeker veranderen. De prijs gaat omlaag en mensen worden bekend met de techniek. Er komt een moment dat iedereen een slim slot voor zijn of haar woning wil hebben.

Bron: deslotenmakerdenhaag.nl