Ben je op zoek naar een (bij)baan en zou graag als glazenwasser aan de slag gaan in Friesland of Groningen, dan is het belangrijk te weten wat deze functie inhoudt. Als glazenwasser werk je vaak op hoogte bij kantoorpanden of kazernes. Jouw taak als glazenwasser is om de ramen schoon te maken en gevels te reinigen. Je moet niet bang zijn voor hoogtevrees of vieze handen. De functie van glazenwasser is wel een vrije baan waar je zelf grotendeels je tijden in kan delen.

Wat zijn de eigenschappen van een glazenwasser?
Je bent dus niet bang voor hoogtes. Het kan zijn dat je in een bakje de hoogte in gaat, maar je moet soms ook op een ladder staan. Dat kan voor sommige mensen als onprettig worden ervaren. Je bent enthousiast en houdt van een praatje, want als glazenwasser werk je in de meeste gevallen met een groepje samen. De klussen die je krijgt zijn namelijk voor grotere bedrijfspanden die je niet in je eentje kunt schoonmaken.

Glazenwasser in Friesland en Groningen
Kom je uit de Noordelijke provincies, dan ben je als glazenwasser soms lang onderweg om bij een klus te komen. Het is daarom van belang dat je als glazenwasser in het bezit bent van Rijbewijs B, het standaard autorijbewijs. Je kunt de functie als glazenwasser doen als bijbaan voor een paar uur per week, of als vaste baan. Zie jij de job als glazenwasser als vaste baan, dan dien je een vakopleiding glazenwasser te volgen. Dit kan in Groningen en Friesland.

Waarom zijn glazenwassers nodig?
Ramen zijn gevoelige objecten. Ze dienen eigenlijk eens in de zoveel maanden een schoonmaak te krijgen, maar dit is bij de grotere bedrijfspanden lastiger. Bedrijven besteden dit werk daarom graag uit aan gespecialiseerde glazenwassers en bedrijven. Naast de ramen wordt ook de gevel gereinigd en niet minder belangrijk, ook de kozijnen worden schoongemaakt door een glazenwasser. Hierdoor kunnen de kozijnen van grote panden langer mee en dit zorgt voor minder afschrijving. Glazenwassers zijn dus zeker nodig voor grote bedrijven.

Bron: http://bksc.nl/