Kom je uit Friesland of wil je er graag werken en ben je iemand met een voorliefde voor bouw? Van tijd tot tijd staan er vacatures online waarin mensen in de bouw worden gevraagd. Welke kwaliteiten en vakinhoudelijke eisen komen kijken voor personeel in de bouw in Friesland?

De sector bouw
Je denkt bij bouw misschien aan iemand die een huis bouwt, maar de sector bouw kent veel verschillende functies en om alle functies wordt gevraagd. Om dit te onderbouwen, in de sector Bouw bestaan 124 verschillende functies, waarvan sommige op meerdere niveaus. Zo zie je maar dat voor iedereen, ongeacht het opleidingsniveau, plaats is in deze sector.

Personeel voor bouw Friesland
Om werkzaam te mogen zijn in de bouw zijn meerdere vakinhoudelijke eisen gesteld. Je dient een vakopleiding te hebben gedaan op MBO niveau om aan de slag te kunnen op de werkvloer. Bereidt je liever de bouw voor of wil je graag een leidinggevende functie op de werkvloer, dan kun je op HBO of WO niveau de opleiding Civiele Techniek of Bouwkunde doen.

De vraag naar personeel groeit
Na jaren van minder werk, groeit inmiddels de vraag naar personeel in de bouw weer. Dit wordt ondersteunt door recente cijfers van het CBS, die laten zien dat bouwbedrijven verwachten in de komende periode weer meer personeel aan te nemen. Heb je daarom affiniteit met de bouw en werk je graag hard? Dan is werken in de bouw iets voor jou!

Uit de laatste cijfers van het CBS blijkt tevens dat het aantal bouwvergunningen aan het einde van 2016 is gestegen en dat deze trend zich door woningtekort blijft voortzetten. De vraag naar personeel in de bouw in Friesland zal dus stijgen.

Friesland bouw uitzendbureau
Om de perfecte baan voor jou te vinden, is er een speciaal uitzendbureau voor bouw in Friesland. Vind de functie die bij jou past en ga aan de slag in je vertrouwde omgeving.