Een hondenmand is nou typisch een product waar je niet uitgebreid onderzoek naar doet voor het kopen. Dit leidt echter tot veel miskopen. Daarom zal ik u in deze blog wegwijs maken in de wereld van hondenmanden. Ik zal onder andere de kenmerken van een duurzame tas uitleggen. Verder zal ik u vertellen welke hondenmand bij welke hond past. Dit klinkt vergezocht maar het ras van uw hond bepaalt wat voor soort hondenmand het prettig vindt liggen. Later uiteraard meer informatie hierover. Ten slotte zal ik u wegwijs maken in de immense prijsverschillen die er bestaan tussen de verschillende hondenmanden.

Kenmerken duurzame hondenmand

Zoals eerder gezegd zijn er grote prijsverschillen bij het uitkiezen van een hondenmand. Hierdoor is het nog moeilijker voor een consument om een goede keuze te maken. Gelukkig zijn er wel degelijk enkele kenmerken waaraan je een duurzame mand kunt herkennen. Een belangrijk kenmerk is de beoordeling. Deze beoordelingen zijn veelal online te vinden. Wanneer er geen beoordelingen bij staan zijn de gebruikte materialen ook vaak een goede indicator om de kwaliteit van de mand te checken. Ten slotte is er de prijs. Wanneer de prijs veel lager is dan gemiddeld betekent dit vaak dat de kwaliteit erop achteruit gaat. Hierbij geldt dus de regel: “te mooi om waar te zijn bestaat niet.” Ook zijn er websites actief waarbij je eerst een flinke som geld over moet maken en vervolgens geen mand terugkrijgt. Goede websites zijn te herkennen aan verschillende kwaliteitssymbolen onderaan te website.

Welke mand past bij welke hond?

Zoals eerder gezegd is het bij een hondenmand belangrijk dat het past bij de hond. Dit wordt veelal bepaalt door het ras van de hond. De grootte van een hond is ook een belangrijke factor bij het kopen van een hondenmand. Wanneer uw hond klein is moet u vanzelfsprekend een kleine mand kopen en bij een grotere hond een grotere hondenmand. Dit klinkt natuurlijk heel simpel. De praktijk leert echter anders. De meeste hondenbezitters met een puppy bijvoorbeeld kopen meteen een grote mand zodat ze niet nog een keer een mand hoeven te kopen. Voor de puppy is dit niet fijn omdat kleine honden zoals eerder gezegd houden van kleine hondenmanden zodat ze een holletje kunnen maken.