Een gezonde maaltijd. Het klinkt zo makkelijk. Toch ervaart het merendeel van de Nederlanders grootse moeite met het kiezen voor een dergelijke maaltijd. Ook denken mensen dat een gezonde maaltijd hetzelfde is als fit food. Dit is absoluut niet het geval. In dit artikel zal ik verschillende soorten maaltijden categoriseren. Fit food is meer richting de sportmaaltijden. Fit food is dus net als sportmaaltijden bedoeld om sterker en fitter te worden terwijl een gezonde maaltijd is bedoeld om gezond te eten. Beide is natuurlijk gezond maar sportmaaltijden zijn gericht op mensen die een bepaald doel hebben om te behalen. Fit food is meer gericht op mensen die zich goed willen voelen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat iemand sportmaaltijden eet om te trainen voor een marathon. In deze blog zal ik het verschil uitleggen tussen de verschillende maaltijden.

 

Wat zijn de verschillen van een gezonde maaltijd, fit food en sportmaaltijden?

Een makkelijke manier om verschillende maaltijden te categoriseren is door middel te denken in verschillende gradaties. De gezonde maaltijd is de makkelijkste manier om gezond te eten. De gezonde maaltijd heeft weinig zichtbaar effect op uw lichaam en uw gevoel. Daarna komt Fit Food. Fit food is voor de mensen die zich fit willen voelen en dit ook willen uitstralen. Fit food vergt een grote aanpassing op uw dagelijks leven. De laatste gradatie zijn de sportmaaltijden. Deze categorie is zoals eerder gezegd bedoeld voor sporters. Sportmaaltijden dienen een doel te hebben. Er zijn tal van verschillende soorten sportmaaltijden. Elk met een ander doel. Zo zijn er maaltijden om sneller of sterker te worden. Ook kun u specifiek trainen op bepaalde spieren zodat u het optimale resultaat kunt behalen.

 

Welke maaltijd is geschikt voor mij?

Op de vraag welke maaltijd geschikt voor u is krijgt u in dit artikel helaas geen precies antwoord. Dit is namelijk simpelweg te afhankelijk van uw situatie. Voor de meeste mensen is natuurlijk de normale gezonde maaltijd een prima optie. Door middel van de gezonde maaltijd krijg je door relatief weinig moeite toch een betere gezondheid. Fit Food is bedoeld voor mensen waarbij de gezondheid altijd optimaal moet zijn. Fit food kan daarom handig zijn voor bijvoorbeeld dokters, of chirurgen zijn. De laatste en heftigste manier zijn de sportmaaltijden. Sportmaaltijden zijn alleen voor de fanatieke sporters onder ons. Voor deze groep is het belangrijk om altijd optimaal te kunnen presteren. Kortom, voor elke levensstijl past een geschikte maaltijd.