De drone is momenteel misschien wel een van de meest populaire gadgets voor de consument. De drone ontwikkeld zich razendsnel en nieuwe toepassingen worden maandelijks ontwikkeld.
Zo is het zelfs te gebruiken in combinatie met de nieuwste hype; Pokemon Go!

Naast de vele consumenten toepassingen heeft ook de ondernemer de drones ontdekt!

Ziekenhuizen

Binnen nu en een jaar verwacht men dat meerdere ziekenhuizen een drone gebruiken. Maar, een drone kan toch geen ingewikkelde hartoperaties uitvoeren? Nee dat kan inderdaad niet. Wel kan het op zeer snelle wijze een defibrillator brengen naar de juiste plek. Helaas gebeurd het wel eens dan een ambulance onderweg naar een noodlocatie vertraging oploopt. Een brug die openstaat of wegwerkzaamheden die zorgen voor een omleiding. De ambulance-drone wordt voor deze specifieke gelegenheden gebruikt. De defibrillator wordt op zeer snelle wijze naar de noodlocatie gebracht zodat in het geval van hartfalen zo snel mogelijk kan worden ingegrepen. Dit zal meerdere levens gaan redden aangezien het meerdere keren per jaar voorkomt dat een ambulance te laat op locatie aankomt. De ambulance-drone zal ook een webcam en communicatiesysteem bevatten. Zo kunnen de mensen die de reanimatie gaan uitvoeren ondersteund worden door professioneel ziekenhuispersoneel.

Boeren

Ook boeren hebben het ontdekt. Niet om de schapen te herden of een ontsnapte koe te zoeken. Ook voor het bewateren van het land is nog geen toepassing ontwikkeld. Daar zijn zweefvliegtuigen voor. Waar het dan wel voor wordt gebruikt? Voor het verkennen en analyseren van de gewassen. De drone wordt gekoppeld aan een speciale camera die gemaakt is voor de landbouw. Deze camera geeft inzicht in de gesteldheid van de gewassen. Stress, bladoppervlak en groei kunnen zo makkelijk in kaart worden gebracht. Boeren en landbouwers werken heel erg hard en zijn altijd druk. Zij staan dan ook open voor alle initiatieven die tijd besparen. Meerdere boeren hebben de ‘landbouw-drone’ inmiddels dan ook in gebruik genomen.