Lockpicking—we kennen het allemaal uit films zoals James Bond, The Man From Uncle en series zoals Sense8 waar de sloten van kluizen, deuren en auto’s eenvoudig onklaar worden gemaakt. Lockpicking ziet er stoer uit en het lijkt altijd tot een directe beloning te leiden. Een echte lockpicker zal je echter vertellen dat het allemaal zo makkelijk niet gaat. Net als bij hacken heb je geavanceerde apparatuur nodig: gereedschap waarmee je door veel oefening, discipline en geduld om leert gaan. Kortom, je krijgt het niet cadeau. Gelukkig is deze sport van zichzelf erg leuk en geeft ieder gekraakt slot je plezier en voldoening, en kun je dankzij het internet en organisaties zoals TOOOL je enthousiasme voor deze hobby delen met collega-lockpickers. Daarnaast zijn er ook superhandige boeken geschreven over lockpicking die zowel beginners als gevorderden vooruit helpen dankzij de vele handige tips en trucs. In deze blog bespreken we drie van die lockpicking-handboeken.

Easy Pickings

Welke lockpick set moet ik kiezen? Hoe lockpick ik een slot? Welke lockpick tools heb ik nodig? Allemaal vragen die als beginner op je af komen. Charles Edward Remington III is de schrijver van ‘Easy Pickings’, een boek dat antwoord geeft op deze en andere vragen. In eenvoudig Engels bespreekt hij vele onderwerpen zoals lockpick guns en de verschillende lockpick technieken. Hierbij maakt hij zijn uitleg d.m.v. plaatjes duidelijker. Een beknopt, duidelijke handleiding waarmee je helemaal zelf met lockpicking kan beginnen.

The Complete Guide To Lockpicking

Dit al wat oudere boek over lockpicking is geschreven door Eddy The Wire, een lockpicker in hart en nieren die zijn passie voor sloten en lockpicking graag aan andere mensen overdraagt. Het boek is geschreven met humor en gaat voornamelijk over verschillende soorten sloten en hoe deze te omzeilen. Over lockpick sets en tools wordt minder informatie gegeven. Toch is deze klassieker een echte aanrader en mag hij niet ontbreken in de verzameling van meer ervaren lockpickers.

Keys To Understanding Tubular Locks

Naarmate je langer met lockpicking bezig bent, zul je meer en meer verschillende sloten gaan ontgrendelen. Waaronder tubular locks, ook wel ‘radiaalsloten’ genoemd in het Nederlands. Deze sloten hebben verticaal en in een cirkel geplaatste pinnen en het lockpicken van deze sloten kan een zeer uitdagende klus zijn. Aan de andere kant: er is tegenwoordig ook veel gereedschap op de markt, zogenaamde tubular lockpicks, dat speciaal hiervoor bedoeld is. In dit boek wordt stap voor stap in het Engels uitgelegd hoe je de drie meest voorkomende tubular locks kunt ontgrendelen. Een must voor ervaren lockpickers!

Elke handleiding helpt je vooruit

Kennis en ervaringen delen is belangrijk. Zo leer je als lockpickers van elkaar en houd je plezier in de sport. Deze drie lockpicking manuals zijn slechts enkele voorbeelden. Ze helpen je vooruit en geven praktische tips en informatie over lockpicking, soorten sloten en technieken.

Bron Lockpickshop.nl