Als ondernemer heb je erg veel zorgen. Ook al heb je een goedlopend bedrijf waarin iedereen zijn werk doet kunnen er altijd onverwachte dingen gebeuren. Als ondernemer wil je er niet aan denken dat er brand uitbreekt, ingebroken wordt of een bedrijfsongeluk. Toch kan dit gebeuren, en vooral het laatste kan makkelijk voorkomen worden. In veel distributiebedrijven wordt er gewerkt met zware dozen, machines en karren. Niet alle bedrijven maken gebruik van veiligheidsschoenen ondanks dat dit in veel gevallen wel verplicht is volgens de arbowet.

Veiligheidsschoenen in de distributie

Zoals gezegd zijn veiligheidsschoenen in de distributiewereld erg belangrijk. Sommige bedrijven laten de keuze aan de werknemer en sommige bedrijven maken het helemaal bont door het personeel op slippers te laten lopen in de zomer! Dit is echt geen optie. Je loopteen groot risico op een hoge boete en speelt met de gezondheid van het personeel. Goede veiligheidsschoenen zijn een must. Een veiligheidsschoen van een goed merk hoeft zeker niet lomp eruit te zien. Dit is een onterechte gedachte die in het hoofd van veel werknemers speelt. 5 jaar geleden was dat het geval, maar de werkschoenen van tegenwoordig zijn niet alleen ontworpen vanuit een gedachte van veiligheid en toepassingen. Bij het ontwerpen van de moderne veiligheidsschoen is rekening gehouden met de wensen van de consument.

Werklaarzen voor de landbouw

In de landbouw zijn de klantwensen heel anders. Er wordt een stuk minder met rolcontainers en karren gewerkt. In de landbouw heb je laarzen nodig die beschermen tegen omgevingsfactoren:

  • Water
  • Vuil
  • Wind
  • Temperatuur

Geschikte werklaarzen moeten tegen water kunnen en zijn dus meestal waterdicht. Ook zijn ze gemaakt van het juiste materiaal waardoor de voeten niet te warm worden, maar wel beschermen tegen de kou.

Budget

Werkschoenen en veiligheidsschoenen zijn erg belangrijk voor een ondernemer en zijn personeel. Hopelijk heeft dit artikel jou als ondernemer zijnde kunnen overtuigen. Mocht een mogelijk budget een obstakel zijn dan hoeft u daar niet bang voor te zijn. Veiligheidsschoenen zijn te verkrijgen in verschillende prijsklassen. Bij veel bedrijven die gespecialiseerd zijn in veiligheidsschoenen zijn uitgebreide passessies mogelijk.