Hanglampen in uw eetkamer, slaapkamer of wc? Vaak denken we er erg makkelijk over, maar een hanglamp in uw eetkamer of woonkamer kan een extra stukje sfeer meegeven die andere types verlichting niet kunnen geven. Lampen worden vaak onderverdeelt in verschillende categorieën, de materialen spelen hierbij een grote rol.

Aan gebrek van keuze zal het niet liggen, er zijn ontelbare soorten lampen waar u uit kunt kiezen voor in uw eetkamer. Bij het bekijken van hanglampen is het belangrijk om te kijken wat voor lampen u nodig heeft, heeft u een grote eettafel dan is een langwerpige hanglamp ook erg handig zodat de hele tafel goed verlicht wordt.

 

Mooie en functionele hanglampen

Het is natuurlijk erg belangrijk wat voor soort design lamp u kiest maar naast het design is het ook belangrijk dat u een goed werkende lamp heeft. De soort lamp die u wilt kopen moeten niet overbelicht zijn of heel zacht. Door precies de juiste lamp te kiezen kunt een kiezen voor een hanglamp die te dimmen is, deze lampen hebben een fitting waardoor u zowel gloeilampen als led-lampen kunt dimmen. Dit is handig als u bijvoorbeeld na het lezen met fel licht een sfeervolle woonkamer wilt, dan kunt u het licht dimmen en dat brengt de sfeer terug in huis. Het design van de verschillende soorten lampen is bepalend voor welke sfeer er in huis hangt.

sfeervolle hanglampen

Milieubewust?

Bij het kiezen van een lamp komt tegenwoordig ook steeds meer de term milieubewust aan het woord. Vroeger waren er voornamelijk gloeilampen, dit waren die gele zachte lampen die een prachtige sfeer in huis brachten maar niet bepaald milieubewust waren. De spaarlamp daar in tegen is wel milieubewust maar vaak zijn spaarlampen erg fel vergeleken met de gloeilamp.

Wel is het zo dat de spaar en led lampen vaak langer mee gaan en veel duurzamer zijn. Tijdens het beslissen moet u deze afwegingen allemaal maken, kiest u voor milieubewust en langere levensduur maar iets minder sfeer dan is de spaar en LED lamp een goede keuze in combinatie met een prachtig design of kiest u toch liever voor altijd sfeer in huis en gaat u voor de niet zo milieubewust gloeilamp? Aan design van design en functionele in ieder geval geen gebrek.