Het drinken van koffie en thee is tegenwoordig zeer populair. Nederlanders staan bijvoorbeeld bekend als de grootste koffiedrinkers ter wereld. We drinken in Nederland namelijk 2,4 kopjes koffie per dag. Als men koffie niet lekker vindt, dan wordt er vaak thee gedronken. Groene thee en kruiden melanges zijn erg in trek. Daarom is Nederland een zeer geschikt land om een koffie of theezaak te beginnen.
Ondanks dat er tegenwoordig steeds meer luxueuze koffie apparaten op de markt verschijnen, blijft de Nederlander trouw aan de traditionele filterkoffie machine. Vaak wordt koffie nog steeds thuis tijdens ‘’koffietijd’’ gedronken. Er is echter een groei te zien in de koffie die buitenshuis wordt gedronken. Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om buitenshuis koffie te drinken. Bijvoorbeeld onderweg of bij een koffiebar. Dit geldt ook voor thee. Thee is steeds populairder aan het worden doordat nieuwe soorten thee zoals kruidenthee en groene thee verschijnen in Nederland. Men drinkt dit zowel thuis als onderweg of bij een bar. Ook op het werk wordt veel koffie en thee gedronken.
Doordat koffie en thee zo populair zijn in Nederland is er volop kans om een zaak in koffie of thee te beginnen. Het is echter wel van belang dat zo’n zaak zichzelf kan onderscheiden van de vele andere barretjes. Als men een goede start wil maken kan men bijvoorbeeld een koffie franchise beginnen.
Het beginnen van een unieke koffie franchise kan bijvoorbeeld bij Kaldi. Door het unieke concept van Kaldi is het mogelijk om zowel koffie aan te bieden aan de klant, als de producten. Hierdoor kunt u dus inspelen op de trend dat Nederlanders meer koffie buitenshuis drinken en de trend dat Nederlanders nog steeds hun koffie tijdens koffietijd thuis drinken. Als u interesse heeft in de nieuwste producten op gebied van koffie en houdt ervan om met mensen en koffie om te gaan, dan is dit zeker een goede optie.
Als u liever thee heeft dan koffie, dan is het ook mogelijk om een zaak te beginnen in thee. Kaldi biedt namelijk de optie om ook een thee franchise te beginnen. Ook hierbij kunt u de combinatie van winkel en bar maken. Zodat klanten gezellig kunnen zitten, maar ook de extra beleving van een winkel hebben en producten kunnen bekijken. Natuurlijk is het ook mogelijk om de combinatie te maken van een koffie en thee bar, zodat u een compleet aanbod heeft in zowel producten, als dranken!