Als man is het hebben van een maatpak de ultieme formele kleding. Dit op maat en smaak gemaakte pak stel je zelf helemaal samen en wordt speciaal gemaakt voor jouw lichaam. Een maatpak laten maken is een unieke ervaring en er komt veel bij kijken. Je kiest je eigen stof, de snit, het model en vele andere elementen van het pak zelf uit. Hiervoor kun je je natuurlijk laten adviseren door een specialist op het gebied van kleur, stijl en bijpassende accessoires en schoenen.

Stof kiezen
Het eerste wat je uitkiest voor het maken van een maatpak is de stof. Er is een ruime keuze uit veel uiteenlopende stoffen. Er is verschil in het materiaal, de dikte en zwaarte van de stof en natuurlijk verschillende kleuren en patronen. De meeste van deze stoffen komen van Italiaanse of Engelse ateliers waar de kwaliteit van de geproduceerde stoffen erg goed is. Bij het maatpak kun je ook kiezen voor een maathemd. Alle verschillende stoffen zijn gesorteerd op kwaliteit en exclusiviteit.

Het model wat bij jou past
Na het kiezen van de stof ga je verder met het uitkiezen van het model pak. Hiervoor kun je vragen om deskundig advies over welke modellen passen bij jouw postuur. Daarnaast telt jouw persoonlijke smaak natuurlijk mee. Je kiest welke kleur afwerking de zakken en knoopsgaten hebben en zoekt een bijpassende binnenvoering uit. Als je wil kan de datum van een speciale gelegenheid, zoals bijvoorbeeld een bruiloft, in de voering geborduurd worden.

Meten van de maten
Nu begint het opmeten van de lichaamsmaten op basis waarvan het pak gemaakt wordt. Je kunt zelf aangeven of je graag een strak getailleerd model hebt of dat je het fijner vind om meer ruimte te hebben.