Een doucheset voor in de badkamer

Badkamers hebben net als alle andere ruimten in huis ook wel eens vervanging nodig. De grote klussen als het plaatsen van een bad of nieuwe tegels worden vaak uitbesteed. Alhoewel men dit niet heel moeilijk is om te doen, laat men het liever doen. Het idee van een professional die iets in elkaar zet of installeert voelt iets meer vertrouwd. Met het laten plaatsen van een doucheset gaat dat net zo, je  bent er dan zeker van dat de doucheset goed is geplaatst. Toch is het niet moeilijk om eigenhandig een doucheset te laten plaatsen.

Het installeren van een doucheset

Een doucheset is het meest belangrijke onderdeel van de badkamer, want zonder douche geen douchen. Er zijn douches die heel makkelijk in elkaar te zetten zijn, maar ook varianten die in de muur geplaatst moeten worden. Wanneer je zelf een doucheset gaat installeren dien je eerst goed te controleren of de koudwatertoevoer en warmwatertoevoer aan de juiste kant gevestigd zijn. Als dit het geval is sluit je de watertoevoer af en haal je alle spullen  bij elkaar om de doucheset te gaan installeren. Het is heel belangrijk dat je nauwkeurig te werk gaat om er zeker van te zijn dat alles goed blijft zitten. Bij het plaatsen van een doucheset zijn teflon tape en een siliconen kit nodig om alles zo goed mogelijk in elkaar te zetten. Een voordeel van zelf installeren is geldbesparing.

Loodgieter inschakelen voor een doucheset

Doe je het installeren liever niet zelf? Een loodgieter vragen om dit voor je te doen kan natuurlijk ook. Een voordeel van ondernemers als loodgieters is dat zij vaak redelijk flexibel zijn in te zetten. Als je een set laat plaatsen hoef je zelf geen rekening te houden met de benodigdheden hiervoor. De loodgieter weet precies wat er moet gebeuren en hoe hij dat gaat aanpakken. Het uitbesteden van dit soort klussen werkt over het algemeen dus redelijk zorgeloos. Zonder dat je zelf allerlei dingen moet doen, kun je voor dat je het weet al gebruik maken van de nieuwe set. Je hoeft dus alleen een doucheset te kopen en een goede loodgieter te vinden om het te plaatsen. Het voordeel van uitbesteden is dat je kunt vertrouwen op de kwaliteit van het installeren.

Een keuze maken

Ga je zelf proberen om de set voor in de douche te plaatsen of het besteed je het uit? Wat je ook van plan bent te doen, bekijk en overweeg eerst alle mogelijkheden voordat je een keuze maakt. Het is erg zonde als je iets zelf gaat proberen en je het verpest. Het is echter nog erger als je klusjes die je zelf heel goed kunt uitbesteed.