De meeste kennen het wel, lekker op vakantie in de zomer. In Nederland op vakantie of ver in het buitenland, maar wat moet er allemaal mee? En op wat voor soort vakantie ga je? Ben je beperkt in het aantal spullen dat mee mag of heb je genoeg ruimte in de kofferbak? Per vakantie verschilt dit natuurlijk, zo heb je vliegvakanties waarbij je allemaal maar een koffer van max 30KG mee mag. Dit is totaal anders als je met de auto naar Frankrijk rijdt en alles kan meenemen wat je wilt.

Kamperen

Tijdens het kamperen heb je vaak heel wat spullen die je kan gebruiken, denk aan een roostertje om te BBQen of toiletpapier voor als je ’s nachts naar de WC moet. Het is natuurlijk allemaal erg makkelijk om zomaar alles mee te nemen, maar het is ook belangrijk om niet te luxe uit te pakken. Op vakantie heb je namelijk niet je hele huis bij je of nodig!

Vliegvakantie

Een vliegvakantie is daarnaast natuurlijk weer heel erg anders dan een kampeervakantie. Je mag maar een maximaal aantal KG meenemen en dit kan soms er toe leiden dat je dingen niet kan meenemen. Je moet op dat moment gaan uitzoeken en selecteren wat je echt nodig hebt en wat overbodig is. Al het overbodige kan weg en alle primaire benodigdheden moeten mee, zodra alles is ingepakt ben je klaar voor vertrek en hoop je dat je niet over je KG limiet zit!

Het maakt uiteindelijk niet uit waar je heen gaat, je hebt altijd spullen nodig om te overleven. Al ga je voor 2 weken of 2 maanden spullen zijn erg belangrijk! Zonder spullen kan je niet op vakantie, welke vakantie dan ook. Spullen zijn altijd nodig en het verschilt per vakantie hoeveel spullen!

Tip: Zwarte reistas