Een ongeval komt ten alle tijden uit onverwachte hoek. In de meeste gevallen is de schrik groter dan de schade. Het gebeurt echter tevens met regelmaat dat er sprake is van letselschade. In de meest ernstige gevallen komt het voor dat een slachtoffer komt te overlijden. Vragen van juridische aard rijzen voor zowel slachtoffer, als omgeving, als nabestaanden en die dienen met expertise te worden beantwoord. Die vragen kunt u stellen aan de letselschade advocaat.

Praktische vragen

Want hoe werkt een dergelijk letselschade traject? Kunt u een claim indienen, kan er iets gevorderd worden? Hoe krijgt u uw leven weer op de rit? Indien er sprake is van letselschade dienen naast persoonlijke en emotionele vragen ook de praktische en juridische vragen beantwoord te worden. Daarvoor bezoekt u de letselschade advocaat. Door specialistische kennis van letselschade kan de letselschade advocaat alle vragen van een slachtoffer of nabestaanden beantwoorden en hen door het letselschade traject loodsen. Dergelijke kennis ontbreekt bij menig slachtoffer. Deskundige belangenbehartiging wordt in dat geval benadrukt als noodzakelijk.

Deskundigheid in letselschade

Het is niet vanzelfsprekend dat de verzekeraar van de aansprakelijke persoon in geval van schade direct uitkeert. Gespecialiseerde rechtsbijstand van een ervaren letselschade advocaat is in de communicatie met de verzekeraar van groot belang. Wanneer het nu gaat om een medische misser, een bedrijfsongeval, of een verkeersongeval, uw letselschade advocaat begeleidt u in het traject en is een expert in het verhalen van schade. Dat geldt voor zowel het verhalen van materiƫle schade als smartengeld. De absolute specialisten in het begeleiden van slachtoffers zijn aangesloten bij de LSA (Vereniging van Letselschade Advocaten). Aan LSA advocaten worden de hoogste kwaliteitseisen gesteld. Deze worden op verschillende manieren gewaarborgd.

De letselschade advocaat

De letselschade advocaat staat u bij in het verhalen van schade in geval van letsel of overlijden. Onder letsel wordt ook letsel van psychologische aard gerekend. Wanneer u of een naaste slachtoffer is geworden van letsel, weet de letselschade advocaat raad. Waar rechtsbijstandsverzekeraars vaak schade laten liggen, verhaalt de letselschade advocaat alle ongevalsgerelateerde schade, ook die voor de toekomst. Wanneer u voor langere termijn uw werk niet kunt verrichten en tegelijkertijd vast zit aan hoge medische kosten, stapt u naar de gespecialiseerde advocaat. De ervaren specialist houdt namelijk tevens rekening met inkomensschade, reiskosten, het eigen risico en zelfs het uitbesteden van klussen in huis of tuin indien u dit door het letsel niet meer kunt doen. Uw kosten en schade kunnen flink oplopen. Ook daarom stapt u in het geval van letsel naar de gespecialiseerde letselschade advocaat.